Nieuwsbrief augustus 2021

Beste investeerder, community-lid,

Hierbij namens het team van Ikwileerlijkezuivel.nl de eerste nieuwsbrief waarin we de huidige stand van zaken en de activiteiten die voor de komende tijd op de planning staan bespreken.
Wat ontzettend veel positieve reacties…

Als eerste willen wij jullie ontzettend bedanken voor de getoonde belangstelling, aanmeldingen, vragen, berichten en telefoontjes die we hebben mogen ontvangen! En vooral willen we jullie bedanken voor het feit dat velen van jullie al, via onze website, hebben aangegeven mee te willen investeren in Ikwileerlijkezuivel.nl.

Al ruim 40% aan toezeggingen!

Op dit moment hebben al ruim 250 personen toegezegd om mee te doen als investeerder en dat heeft onze stoutste verwachtingen ver overtroffen. Binnen ons doel van de funding van 1 à 2 miljoen euro is hierdoor nu al ruim 40% van dit bedrag toegezegd, en het aantal investeerders blijft oplopen! Dit terwijl de officiële crowdfunding pas op 15 september van start gaat. Dit laat zien dat laat zien dat veel mensen, net als wij, van mening zijn dat de urgentie voor echte veranderingen in de zuivelketen hoog is!

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan?

Zoals jullie misschien hebben gemerkt zijn wij volop bezig geweest om de website “www.ikwileerlijkezuivel.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nl” vorm en inhoud te geven en hebben we, via de social media, de problematiek en de oplossing vanuit Ikwileerlijkezuivel.nl continu onder de aandacht gebracht.
Eind juli hebben we een persbericht uitgestuurd en dat is door de pers erg goed opgepakt. Het bericht is bijvoorbeeld geplaatst in De Ondernemer en De Nieuwe Oogst maar ook de Tubantia en het Algemeen Dagblad hebben ons verhaal gepubliceerd. Ook dit heeft weer ontzettend veel positieve en leuke reacties opgeleverd.

Organisatie en samenwerkingen

Inmiddels begint de juridische structuur van Ikwileerlijkezuivel.nl steeds meer vorm te krijgen. We onderzoeken welke organisatiestructuur het beste past en we zijn een netwerk van gespecialiseerde en innovatieve partners aan het opbouwen. We zijn in dit kader al met diverse partijen in gesprek waar we mee gaan samenwerken.

 

Zo hebben we bijv. gesproken met onderwijsinstellingen, wetenschappelijke instellingen en internationale en gespecialiseerde adviesbureaus over hoe we het “Apple-concept” (regionale zuivelfabrieken die digitaal en centraal worden aangestuurd) toe gaan passen voor onze zuivelfabrieken.
Het doel van deze gesprekken was om te onderzoeken hoe we dit concept in de praktijk kunnen gaan uitvoeren. Beginnend bij de eerste regionale zuivelfabriek in de opstartfase, en vervolgens hoe landelijk uit te rollen.
Hierbij maken we maximaal gebruik van innovatieve concepten en technologieën die in andere branches hun waarde al hebben bewezen.

Ook hebben we met een gespecialiseerde partner besproken hoe het proces rondom het sociale contract eruit gaat zien.
We hebben o.a. gesproken over:

  • hoe we onze community gaan betrekken bij het vaststellen van de duurzaamheidsdoelen van Ikwileerlijkezuivel.nl;
  • hoe we dit vervolgens vertalen naar een programma van verduurzamingsprojecten;
  • hoe we resultaten van verduurzamingsprojecten op een betrouwbare en transparante manier gaan vastleggen in de Blockchain;
  • hoe we hierover aan onze community over gaan rapporteren.


Voorbereiding crowdfunding

Daarnaast zijn we uiteraard druk geweest met de voorbereidingen voor de crowdfunding die op 15 september aanstaande van start zal gaan.Vanaf die datum is het mogelijk om definitief te investeren in Ikwileerlijkezuivel.nl. We gaan hiervoor samenwerken met Eyevestor uit Utrecht. Een gespecialiseerde partij met een stabiel crowdfundingsplatform en ervaring.

Kortom, volop ontwikkelingen waarbij het concept steeds concreter wordt!

Wat staat er de komende weken nog op het programma?

Voorbereidingen crowdfunding

De komende weken werken we verder aan de voorbereidingen voor de crowdfunding zoals hierboven al aangegeven. We gaan ook weer actief via social media communiceren over Ikwileerlijkezuivel.nl en de mogelijkheid om mee te investeren via crowdfunding.

We blijven veel gesprekken voeren met mensen die meer willen weten over ons initiatief, boeren die het liefst vandaag nog mee willen doen en bedrijven die willen samenwerken of die gewoon goede ideeën hebben.
Kortom, de community begint te leven!

Regionale zuivelfabrieken

Wat de komende weken verder nog op de agenda staat is om het concept voor de regionale zuivelfabrieken nog verder in detail uit te werken. Hierbij staan ontwikkelingen als de slimme fabriek (Smart Factory as a Service) en op maat samengestelde zuivelproducten (Hyperperonalized products and services) centraal.

Wij zijn dus volop bezig met het vormgeven en concretiseren van Ikwileerlijkezuivel.nl. In een volgende nieuwsbrief vertellen we jullie dan ook graag meer over deze mooie ontwikkelingen.

Waar kunnen jullie ons mee helpen?

We willen graag jullie steun vragen om ons te helpen de crowdfunding tot een succes te maken. Je kunt ons helpen door ook vrienden, familie, buren en kennissen te motiveren mee te doen en zich aan te melden op onze website. Daarnaast zou het fijn zijn als jullie onze pagina’s op social media liken en/of volgen en de berichten op social media liken en/of delen.

Namens het team van Ikwileerlijkezuivel.nl nogmaals bedankt voor jullie enthousiaste reacties en steun. We blijven jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Zijn er nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar info@ikwileerlijkezuivel.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nl.

Hartelijke groet,

Namens het kernteam
Rik, René en Steven

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van het project ikwileerlijkezuivel.nl? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Newsletter

Vragen over dit artikel? Neem vrijblijvend contact op!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Newsletter