Team

Uit alle schakels van de keten hebben we kennis en ervaring bijeengebracht. Hierdoor zijn we in staat om de resultaten te behalen die we tot heden al geboekt hebben. 

Denk hierbij aan kennis en ervaring vanuit het boerenerf, anderen hebben in de top van organisaties uit de Retail, Zuivelproducenten, Consultancy en Overheden gewerkt.

Door deze zwaargewichten in het team samen te brengen zijn we in staat om de huidige ketens te doorbreken. Geen luchtfietserij, dit zijn mensen die weten waar ze over praten. Het resultaat hiervan is dat dit team een nieuw concept heeft ontwikkeld voor de zuivelketen, waar de grote ketenpartijen zich aan hebben gecommitteerd.

Maak kennis met het team

Rik Hoogenberg (CEO)

Rik is ondernemer en oprichter van diverse IT bedrijven die internationaal werkzaam zijn en is gespecialiseerd in het bouwen van digitale oplossingen. Bestaande processen en ketens worden hierdoor ingrijpend veranderd. Daarnaast is Rik oprichter van bedrijven die innovatieve, sociaal-maatschappelijke diensten leveren. 

“Mijn passie is het bouwen en opschalen van bedrijven op basis van vernieuwende concepten die een oplossing bieden voor maatschappelijke problemen en inspelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarnaast wil ik een concrete bijdrage leveren aan het doorgeven van een eerlijke en duurzame wereld.” 

 

Jan Drenthen (Production, sourcing & logistics)

Levensmiddelentechnoloog Jan heeft al ruim 35 jaar ervaring binnen diverse functies in de Nederlandse zuivelindustrie. Met zijn opgedane kennis op het gebied van productie, logistiek, inkoop en kwaliteit, ondersteunt hij diverse zuivel gerelateerde projecten in binnen- en buitenland. 

“Voor Ikwileerlijkezuivel.nl zet ik graag mijn kennis en netwerk in om de zuivelketen in Nederland op geheel nieuwe duurzame wijze in te richten.” 

Peter Paul Coppes (Finance & Control)

Peter Paul is 15 jaar werkzaam geweest bij wat nu FrieslandCampina heet. Gestart in de kaas & boter en lang houdbare melk, en doorgegroeid naar de functies van respectievelijk Financieel directeur Friesland Vietnam, Friesland Asia Pacific en Friesland Centraal Europa. Na zijn overstap naar Fonterra in Nieuw-Zeeland als CFO China, is hij sinds 2014 ondernemer. Hij heeft onder meer een zuivelorganisatie opgezet in India en Kenia. Daarnaast is hij de afgelopen jaren actief geweest bij grote multinationals en Nederlandse MKB bedrijven, met name als interim CFO. 

 

“De zuivelindustrie in Nederland en de wereld zal de komende jaren zichzelf moeten gaan heruitvinden. Zuivel is één van de meest voedingsrijke producten die de aarde voortbrengt en zal een rol van betekenis blijven spelen in de toekomst. Tegelijkertijd moeten we wel zorg blijven dragen voor de aarde die het voortbrengt. Buiten de gebaande paden kijken, leren van successen van buiten de zuivel en behouden wat werkt. Dit ligt geheel in lijn met mijn visie: Bring the outside in en the inside out.”  

Bart Fischer (Positioning & Sales)

Bart houdt zich bezig met de retail- en consumentenpropositie, de commerciële strategie en de uitvoering daarvan. Als ondernemer heeft hij ruim 25 jaar ervaring in innovatie en conceptontwikkeling bij diverse fabrikanten en retailers. Hij heeft onder andere als director formule ontwikkeling gewerkt voor Albert Heijn. 

 

“Ik ben zeer enthousiast over de disruptieve wijze waarop Ikwileerlijkzuivel.nl positieve impact maakt in de zuivelindustrie.” 

Ank van Wylick (Innovation)

Ank van Wylick

Ank is gespecialiseerd in innovatie-ecosystemen. Ze heeft als partner gewerkt bij grote consulting bedrijven en daarbij bedrijven zoals AkzoNobel, Ahold Delhaize en de Johan Cruijjf ArenA geholpen bij hun innovatie. 

“Innoveren kun je leren – dat is mijn motto. Melkveehouders hebben een ander verdienmodel nodig. Om dat te ontdekken staan ze niet alleen. Wij helpen hen om samen te innoveren en meer kans op succes te hebben. Dat is wat innovatie is; daar ga ik voor.” 

 

Sofie Arkink (Innovation)

Sofie is opgegroeid op een melkveehouderij in Nutter, waar haar passie voor zuivel en voedsel ontstond. Met een achtergrond in Food Technology en een Master in Food System Innovation, richt ze zich nu als projectmedewerker innovatie bij Ikwileerlijkezuivel.nl op diverse innovatieprojecten. Gedurende haar studie werd het haar steeds duidelijker hoe complex ons voedselsysteem is geworden en hoe complex, urgent en uitdagend het is om verandering te bewerkstelligen. 

Bij Ikwileerlijkezuivel.nl zet Sofie zich, met haar ijzersterke wil, actief in om deze veranderingen te realiseren en te werken aan een eerlijker en duurzamer voedselsysteem binnen de zuivelketen.

Transitie in ons voedselsysteem vereist de betrokkenheid van de gehele keten; het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die niet alleen kan worden gedragen. Ik krijg er energie van hoe we bij Ikwileerlijkezuivel.nl alle krachten bundelen om positieve impact te realiseren en daadwerkelijk verandering in gang zetten.”

Tom Hooge Venterink (Marketing & Communications)

Tom Hooge Venterink, een ondernemer in marketing en tech, heeft zijn sporen verdiend als oprichter van een marktleidend internationaal vastgoedplatform en als grondlegger van een toonaangevende digital agency. Met zijn specialisme en diepgaande kennis over contentmarketing weet hij positieve impact te maken. Door zijn internationale netwerk is hij altijd op de hoogte van de laatste trends waarna hij deze vertaald naar nieuwe en impactvolle strategieën. Daarmee wil hij altijd een stap voor zijn op de markt.

De missie achter Ikwileerlijkezuivel.nl verdient de aandacht van onze doelgroepen. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept dé helpende hand biedt aan de zuivelsector om een duurzaam bestaan te creëren. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van pure producten, een eerlijke keten en een gezonde natuur. Iets waar ik mij graag maximaal voor inzet, dat maakt echte impact!

 

Juliëtte Huis in ’t Veld

Door haar achtergrond kun je Juliëtte in het gebied, onderweg, aan de keukentafel of aan de vergadertafel tegenkomen. Dat zijn plekken waar zij graag en met passie zit. Ze zet haar enorme drive graag in om het landschap en de omgeving waarin we leven, wonen en werken te koesteren, te behouden en – waar nodig – te verbeteren voor toekomstige (agrarische) generaties. 

Thuis heeft zij ook een melkveehouderij. Met haar kennis en praktijkervaring vanuit onder andere GLB-pilots en verschillende agrarische natuurcollectieven legt ze dan ook graag de verbinding tussen agrariërs en de omgeving waar ze wonen en werken. 

“In mijn werk heb ik me in de loop van de jaren gespecialiseerd in projectmanagement en (communicatie in) coöperatieve gebiedsprocessen. Ik zet mij dan ook graag en met passie in voor initiatieven zoals Ikwileerlijkezuivel.nl! Altijd op zoek naar de gulden middenweg, de verbinding. Met enthousiasme uitdagingen omzetten in kansen doe ik graag. En in mijn vrije tijd tref je me op het erf met de kinderen tussen alle dieren of hardlopend in de bossen.”

Mocht je vragen hebben over ikwileerlijkezuivel.nl of eens van gedachten willen wisselen, dan kun je me bereiken op ‪+31 6 15131502‬ of juliette.huisintveld@ikwileerlijkezuivel.nl ‬‬‬‬

Hanneke Kraaijenveld

De roots van Hanneke liggen in de agrarische sector (melkvee, fokvarkens). Vanuit deze achtergrond heeft zij altijd met en voor boeren gewerkt. Haar expertise ligt op het snijvlak van landbouw, adviseren en veranderen waarmee ze al een bewezen en succesvolle carrière heeft opgebouwd! Zij weet als geen ander dat er veel op boeren af komt en vindt het belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor de mens achter die agrarische ondernemer.

“Het is mijn ambitie om bij te dragen aan een sterker landelijk gebied. Graag zet ik me in voor initiatieven waar theorie en praktijk bij elkaar komen en mensen met visie en energie elkaar vinden.”

Ook bij mij geldt, mocht je vragen hebben over ikwileerlijkezuivel.nl of eens van gedachten willen wisselen, dan kun je me bereiken op +31 6 15035914 of Hanneke.Kraaijenveld@ikwileerlijkezuivel.nl

Steven Koenders (Supply chain management)

De logistiek, distributie en voorraadbeheer liggen onder verantwoordelijkheid van Steven. Naast zijn werk voor Ikwileerlijkezuivel.nl geeft hij als consultant advies aan ruim 30 bedrijven op gebied van logistiek en voorraadbeheer. 

“Naast mijn passie voor supply chain management vind ik het fantastisch om de (zwaar) verouderde zuivelketen te innoveren met de nieuwste technologieën.”

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Newsletter