DSC06048

Platform

Ikwileerlijkezuivel.nl: het begin van het einde van de vastgelopen zuivelketen. Een landelijk schaalbaar platform die gaat zorgen voor échte verandering.

Het platform achter Ikwileerlijkezuivel.nl

Uiteraard is het totale concept van Ikwileerlijkezuivel.nl uniek en baanbrekend.

Dit totaalconcept is gebaseerd op een digitaal platform dat zorgt dat beloftes kunnen worden waargemaakt en het concept op een betaalbare wijze landelijk schaalbaar is.

We hebben inmiddels al met meer digitale platformen kennis gemaakt die een grote impact op hun branche hebben gehad. Denk maar aan Booking.com voor het wereldwijd boeken van hotelkamer; Thuisbezorgd.nl om eten van jouw favoriete restaurant thuis te laten brengen; of Uber die zorgt dat de dichtstbijzijnde taxi je brengt waar je wil.

Ook het platform achter Ikwileerlijkezuivel.nl zal essentieel zijn om de transitie van de zuivelketen tot stand te brengen.

Het platform ondersteunt:

  • Apple zorgt dat consumenten overal eenzelfde iPhone gebruiken; Ikwileerlijkezuivel.nl zorgt dat in alle regio’s eenzelfde zuivelcentrum komt
  • Apple zorgt dat elke iPhone dezelfde besturingssoftware gebruikt die middels internet met Apple is verbonden; Ikwileerlijkezuivel.nl zorgt dat elk productiecentrum dezelfde besturingssoftware gebruikt die middels internet met Ikwileerlijkezuivel.nl is verbonden.

Verduurzaming over ketens heeft integraal handelen nodig. Onze superapp zorgt voor integratie van alle ketenfunctionaliteiten van en voor partners. Daarnaast ondersteunt de superapp de mogelijkheid om voorgenomen innovaties door te rekenen als ondersteuning van de besluitvorming. De superapp dient tevens als ‘landingsplek’ om nieuwe technologische innovaties eenvoudig te integreren en toe te passen. 

Een Blockchain applicatie om op transparante en begrijpelijke wijze inzicht te geven over de stand van zaken in de zuivelketen. We gaan zaken niet mooier of slechter voorspiegelen: het is wat het is! Het programma van verbeterprojecten dat op basis van het met de ketenpartners afgesloten ‘contract for change’ wordt opgesteld en uitgevoerd publiceert de behaalde resultaten ook open en eerlijk in de Blockchain zodat iedereen inzicht heeft in de gerealiseerde verbeteringen die onze wereld weer een stukje duurzamer maken.

Uiteraard zorgen we door het toepassen van ‘Internet of Things’ (IoT) dat data, zoveel als mogelijk zonder tussenkomst van mensen, via directe koppelingen met internet direct in de Blockchain applicatie wordt geregistreerd. Daar waar mensen nodig zijn, bijvoorbeeld om het aantal insecten te tellen, zullen we hier zoveel als mogelijk onafhankelijke organisaties voor inzetten.

Integriteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Door de Blockchain applicatie kunnen we de auditresultaten publiceren op de website en, middels QR-codes, op verpakkingen. 

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief