DSC06048

Platform

Ikwileerlijkezuivel.nl: het begin van het einde van de vastgelopen zuivelketen. Een landelijk schaalbaar platform die gaat zorgen voor échte verandering.

Het platform achter Ikwileerlijkezuivel.nl

Uiteraard is het totale concept van Ikwileerlijkezuivel.nl uniek en baanbrekend.

Dit totaalconcept is gebaseerd op een digitaal platform dat zorgt dat beloftes kunnen worden waargemaakt en het concept op een betaalbare wijze landelijk schaalbaar is.

We hebben inmiddels al met meer digitale platformen kennis gemaakt die een disruptieve impact op hun branche hebben gehad. Denk maar aan Booking.com voor het wereldwijd boeken van hotelkamer; Thuisbezorgd.nl om eten van jouw favoriete restaurant thuis te laten brengen; of Uber die zorgt dat de dichtstbijzijnde taxi je brengt waar je wil.

Ook het platform achter Ikwileerlijkezuivel.nl zal een disruptieve uitwerking op de zuivelketen hebben.

Het platform bestaat uit een drietal componenten:

  • Apple zorgt dat consumenten overal eenzelfde iPhone gebruiken; Ikwileerlijkezuivel.nl zorgt dat in alle regio’s eenzelfde zuivelcentrum komt
  • Apple zorgt dat elke iPhone dezelfde besturingssoftware gebruikt die middels internet met Apple is verbonden; Ikwileerlijkezuivel.nl zorgt dat elk productiecentrum dezelfde besturingssoftware gebruikt die middels internet met Ikwileerlijkezuivel.nl is verbonden.
  • Apple heeft zijn App-store waar je toepassing kunt downloaden die gegarandeerd altijd op jouw iPhone werken; Ikwileerlijkezuivel.nl heeft een App-store voor recepten waar ook consumenten en boeren nieuwe recepten aan kunnen aanbieden. Deze recepten kunnen door de zuivelcentra worden gedownload en kunnen zonder allerlei aanpassingen direct door alle zuivelcentra worden geproduceerd. De recepten zijn centraal al aangepast en getest op de standaard productiemachines en op samenwerking met de standaard besturingssoftware.

Naast dat de zuivel uit Natura 2000-gebieden bij supermarkten verkrijgbaar is, wordt er een app ontwikkeld waar consumenten op maat hun zuivelproducten kunnen samenstellen op basis van standaard ingrediënten (bijvoorbeeld mineralen, vitaminen, eiwitten en toppings). De app kan consumenten ondersteunen met advies over de samenstelling gebaseerd op leefpatronen of life events die de desbetreffende consument op dat moment aangeeft van belang te zijn voor hem of haar. Tevens ondersteund de app dat er eenvoudig besteld en betaald kan worden. Ook wordt de consument op de hoogte gehouden wanneer de bestelde zuivelproducten thuis of op een ander gewenst adres worden geleverd.

Een Blockchain applicatie om op transparante en begrijpelijke wijze inzicht te geven over de stand van zaken in de zuivelketen. We gaan zaken niet mooier of slechter voorspiegelen: het is wat het is! Het programma van verbeterprojecten dat op basis van het met de ketenpartners afgesloten ‘contract for change’ wordt opgesteld en uitgevoerd publiceert de behaalde resultaten ook open en eerlijk in de Blockchain zodat iedereen inzicht heeft in de gerealiseerde verbeteringen die onze wereld weer een stukje duurzamer maken.

Uiteraard zorgen we door het toepassen van ‘Internet of Things’ (IoT) dat data, zoveel als mogelijk zonder tussenkomst van mensen, via directe koppelingen met internet direct in de Blockchain applicatie wordt geregistreerd. Daar waar mensen nodig zijn, bijvoorbeeld om het aantal insecten te tellen, zullen we hier zoveel als mogelijk onafhankelijke organisaties voor inzetten.

Integriteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Door de Blockchain applicatie kunnen we de auditresultaten publiceren op de website en, middels QR-codes, op verpakkingen. 

Meer weten of mee-investeren?

Op dit moment zijn we nog volop in ontwikkeling. Het platform ikwileerlijkezuivel.nl wordt dan ook wekelijks aangevuld met nieuwe informatie. Wil je mee-investeren? Druk dan op de knop!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief