Yoghurt valt in de smaak

Proefproductie zomer 2022

Onze eerste producten staan nu in de koelkast! De inrichting van ons pand is nog niet klaar, maar dat betekent niet dat we het productieproces en de producten niet kunnen testen. Bij de Hogeschool voor voedingsmiddelentechnologie Van Hall Larenstein in Leeuwarden is daarom een kopie van onze productieomgeving ingericht. Kortom, tijd voor de eerste proefproductie. Heel belangrijk natuurlijk, want uiteindelijk draait het erom of onze zuivelproducten lekker smaken.

proefproductie ikwileerlijkezuivel.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nlpreview.nl
Het resultaat van de eerste proefproductie.

We zijn gestart met verschillende soorten yoghurt met verschillende vetpercentages. Belangrijk daarbij is dat we het product eerlijk en natuurlijk houden. Zonder onnodige toevoegingen dus.  Want je verwacht het misschien niet. Ook aan zuivelproducten worden in de praktijk vaak onnodige toevoegingen gedaan.

Er zijn meerdere productietesten uitgevoerd. Onze conclusie is dat de smaak heerlijk is en de yoghurt een mooie gladde en romige textuur heeft. Vooral de Turkse yoghurt (8% vet) viel bij het testpanel in de smaak. We gaan het natuurlijk ook aan anderen laten proeven, maar wat ons betreft smaakt dit naar meer.

 

Proefpanel
Steven, Rik en Jan testen verschillende soorten yoghurt.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van het project ikwileerlijkezuivel.nl? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Newsletter

Vragen over dit artikel? Neem vrijblijvend contact op!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Newsletter