Aan tafel bij dé vier supermarktketens

Team IWEZ

Bij dé vier supermarktketens aan tafel.

De afgelopen maanden hebben we met veel partners in de hele zuivelketen gesproken. We hebben ervoor gekozen om ons in de eerste fase te focussen op de afzet van verschillende soorten yoghurt via de supermarkten. Onze fabriek in Almelo wordt dus (in eerste instantie) een echte yoghurtfabriek. En zoals je al hebt kunnen lezen: de producten smaken heerlijk. Door met de supermarkten samen te werken zijn we in staat om snel op te schalen. Daardoor kunnen geen honderden, maar duizenden boeren helpen. In de eerste fase creëren we dus een gezonde en solide basis voor de verdere ontwikkeling en uitrol in Nederland.

Dé vier grote supermarktketens in Nederland zijn enthousiast over ons bedrijfsplan. Dat is goed nieuws, want supermarkten zijn een belangrijke spil in de keten.

 

Waarom via de supermarkten?

Zij willen de prijzen zo laag mogelijk houden en wij willen een eerlijke prijs voor de boeren. Niet alleen nu, maar altijd. Supermarkten zien  ook dat door de huidige stikstofsituatie, de situatie niet meer houdbaar is. Met de huidige torenhoge inflatie zitten zij in een spanningsveld. Aan de ene kant moeten zij de prijzen in de schappen zo laag mogelijk houden en aan de andere kant zijn er ingrijpende veranderingen nodig. Daarom gaan ze graag met ons aan de slag, want niemand kan dit alleen. Overheden niet. Boeren niet. Zuivelverwerkers niet en ook de supermarkten niet en met alleen praten los je niets op.

Kortom, tijd voor actie. Voor de inrichting van de fabrieken zijn we echter o.a. afhankelijk van de opbrengsten van de lopende crowdfundingsronde. Nog niet geïnvesteerd? Doe dat dan nu.

Twijfel? Stel je vraag via info@ikwileerlijkezuivel.nl

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van het project ikwileerlijkezuivel.nl? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Newsletter

Vragen over dit artikel? Neem vrijblijvend contact op!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Newsletter