Ikwileerlijkezuivel.nl staat wederom in de krant!

In de maand mei was Ikwileerlijkezuivel.nl meerdere keren te zien in kranten zoals de Tubantia en de Stentor. De reden hiertoe is dat melkveehouders vanaf 1 mei hun interesse kunnen tonen in het Contract for Change. Maar wat betekent dit precies voor Ikwileerlijkezuivel.nl en voor de melkveehouders?

Een Duurzaam Toekomstperspectief

Na maanden van hard werken is het ons team gelukt om het Contract for Change en de melklevering-overeenkomst op te zetten. Het verduurzamingsprogramma binnen het Contract for Change is verdeeld in vier plateaus, elk met bijbehorende verduurzamingstoeslagen. Hierdoor wordt het duidelijk hoe melkveehouders kunnen beginnen met de melklevering en wat er nodig is om het eerste plateau, “Brons”, te bereiken. Ook de toewijzing van de extra melkgeldtoeslagen, variërend tot 12 cent per liter, is hierin terug te vinden.

Starten met Brons: De eerste stap naar de toekomst

Om te beginnen op het eerste plateau, Brons, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld. Dit omvat praktische maatregelen en ondersteuning om de melkveehouder klaar te maken voor duurzame melklevering. Samen met een selectieve groep proactieve melkveehouders hebben we de behoeften en uitdagingen in kaart gebracht, zodat we gerichte ondersteuning bieden.

Goed om te benoemen is dat de instapvoorwaarden van het plateau ‘Brons’ relatief laag liggen. Hierdoor is het Contract for Change van Ikwileerlijkezuivel.nl toegankelijk voor praktisch alle melkveehouders in en rondom Natura 2000-gebieden die hun koeien weiden.

Samenwerken voor een gezonde toekomst

Onze aanpak is erop gericht om melkveehouders te helpen om in balans met de natuur te boeren. Dit betekent niet alleen een positieve bijdrage leveren aan het milieu, maar ook financiële voordelen behalen door de extra toeslagen voor duurzame melklevering. Ons programma biedt een gestructureerd pad naar verduurzaming, waarbij elke stap zorgvuldig is afgestemd op de specifieke omstandigheden van melkveehouders in en rondom Natura 2000-gebieden.

Vraag de informatiebrochure aan en maak het verschil

Ben jij als melkveehouder klaar om de stap te zetten naar een toekomstgerichte melkveehouderij? Vraag vrijblijvend de informatiebrochure aan voor het Contract for Change en ontdek hoe wij samen een positieve impact kunnen maken op jouw bedrijf en de natuur. Ikwileerlijkezuivel.nl staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar een duurzamere toekomst.

Deze informatiebrochure aanvragen.. klik hier!

Sluit je aan bij Ikwileerlijkezuivel.nl en maak het verschil voor jouw melkveehouderij, onze volgende generaties en de natuur!

 

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van het project ikwileerlijkezuivel.nl? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Newsletter

Vragen over dit artikel? Neem vrijblijvend contact op!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Newsletter